kategorie:

wszystkie (594) krzyżyki (386) zabawy (324) mix technik (100) kartki (42) ogólnie (39) hardanger (33) szyte (20) makrama (4)

czwartek, 22 grudnia 2016

Pierniczki bałwanki, choinki i serduszka

pachnące przyprawami, lukrem i czekoladą:




Biegnę ubierać choinkę a później do kuchni gotować moczkę (regionalny śląski słodki przysmak na bazie z piernika, kompotów, pomarańczy, miodu, czekolady, bakalii).

 Buziaczki przytulaski dla zaglądających i komentujących!
:)



11 komentarzy:

  1. Smakowite i pięknie udekorowane pierniczki !
    Miłych Świąt !

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierniczki apetyczne :)
    Tez pochodze ze Slaska ale u nas jada sie makowki :)
    Poz.Dana

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję!
      U mnie się robi i to, i to, a na dokładkę czasem też kutię :)

      Usuń
  3. Jak z ciastkarni :) Apetyczne mniam mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne! Na pewno szybko znikną choć tak pięknie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  5. Nic tylko zajadać!
    Radosnych Świąt, Violu :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne pierniczki :) U nas choinka ubrana, a makówki zrobię dopiero w Wigilię rano.
    Moczki w naszej rodzinie (Ślązacy od pokoleń) się nie robi, nie wiem dlaczego...Natomiast z dzieciństwa pamiętam siemieniotkę babci, od której nas... odrzucało. Mama już jej nie robiła :)
    Wymarzonych świąt !!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolejne pierniczkowe cudeńka, zapewne przesmaczne! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Każde Twoje słowo jest dla mnie cenne :)